Rehabilitació en les lesions musculars. Com em puc reincorporar a la pràctica esportiva de forma oportuna i segura?

Rehabilitació en les lesions musculars. Com em puc reincorporar a la pràctica esportiva de forma oportuna i segura?

Les lesions musculars de les extremitats inferiors són freqüents en esports que impliquen accions explosives com ara córrer a gran velocitat, saltar, canviar de direcció i xutar. En el futbol professional, les lesions musculars constitueixen fins a la meitat de totes les lesions, i en esports, com el rugbi, el bàsquet i l’atletisme, la incidència també és elevada. Com en qualsevol altra lesió, seguir un procés de rehabilitació i readaptació adequat és fonamental per evitar recaigudes i optimitzar el rendiment esportiu.

1. Com puc saber si tinc una lesió muscular?

Si tens dolor durant la palpació, en estirar i contraure el múscul lesionat és probable que estiguem davant d’una ruptura muscular. Tot i això, per confirmar el diagnòstic també és important saber el mecanisme de lesió i per conèixer la localització i la mida de la ruptura serà necessari recórrer a una prova d’imatge (RMN o ECO).

2. Què haig de fer si tinc una lesió muscular?

Seguir un programa d’exercicis individualitzat i progressiu (pel que fa al rang de moviment, la càrrega i l’especificitat de l’esport) per tal de disminuir el dolor i restaurar la capacitat del teixit i la capacitat de moviment.

3. Estic preparada per incorporar-me de nou a la pràctica esportiva?

Abans de tornar a competir és recomanable realitzar tests funcionals i avaluacions de caràcter psicològic per poder tornar a entrenar i competir de forma segura i minimitzant el risc de recidives.

Si vols que t’acompanyem durant el procés de rehabilitació i readaptació d’una lesió demana cita.

+34 607 25 50 94
C/ Figueres, 24, Vic
Horari: de dilluns a divendres de 08.00 h a 21.00 h
https://goals-salut.com/

Deja una respuesta