Recomanacions sobre alimentació durant una lesió: clau per a la recuperació

ALIMENTACIÓ DURANT UNA LESIÓ

Quin paper juga l’alimentació en un procés de recuperació?

Durant una lesió, l’alimentació adequada juga un paper essencial en el procés de recuperació. En aquest article, et proporcionarem recomanacions clau per mantenir una dieta saludable i optimitzar la recuperació del teu cos durant aquest període.

1. No redueixis la ingesta calòrica. Tot i realitzar menys activitat física, els requeriments energètics basals del cos es troben augmentats. Evita caure en un dèficit calòric, ja que el cos necessita energia per a la recuperació.

2. Consumeix suficient proteïna d’alt valor biològic. Els requeriments de proteïna augmenten durant una lesió, podent arribar als 2-2,5g de proteïna per kg de pes al dia. Considera la quantitat total de proteína ingerida, la qualitat d’aquesta (proteïna d’alt valor biològic) i la distribució de la ingesta al llarg del dia.

3. Assegura’t un bon aport de micronutrients. Prioritza els aliments naturals i evita els productes alimentaris processats. Una dieta variada i rica en colors assegura un bon aport de vitamines, minerals i greixos saludables, essencials per a la reparació i regeneració de teixits.

4. Suplementació. Un cop hagis revisat i assegurat els punts anteriors, pots considerar la incorporació de suplements per cobrir els requeriments energètics o de proteïna, especialment si tens una sensació de gana reduïda.

Consulta amb un Dietista-Nutricionista per obtenir una orientació professional sobre els suplements adequats per a la teva situació.

5. Descans. El descans és igualment important com l’alimentació durant la recuperació. Aprofita el temps de descans per permetre al teu cos treballar en els processos de reparació i regeneració de teixits, tant físicament com mentalment.

Una alimentació adequada durant una lesió és clau per a la recuperació eficaç. Recorda seguir aquestes recomanacions i, si tens algun dubte sobre la quantitat o qualitat dels aliments que consumeixes, busca sempre l’assessorament d’un Dietista-Nutricionista professional.

Cuida’t bé i recupera’t ràpidament per tornar a l’activitat física habitual.

Demana ara la teva cita si vol ssaber-ne més

+34 607 25 50 94
C/ Figueres, 24, Vic
Horari: de dilluns a divendres de 08.00 h a 21.00 h
https://goals-salut.com/

Deja una respuesta