Què sabem de l’extracte de llevat d’arròs vermell?

Descobrint les propietats de l’extracte de llevat d’arròs vermell

L’extracte de llevat d’arròs vermell (RYR) s’ha revelat com el nutricèutic líder en la reducció del colesterol al mercat. La seva efectivitat està vinculada directament a la presència de monacolina K a l’extracte, amb dosis que poden arribar fins als 10 mg/dia. Aquesta monacolina K, amb una estructura similar a la lovastatina, un estatí utilitzat en medicina, té la capacitat d’inhibir l’enzim HMG-CoA reductasa, que controla la síntesi del colesterol, contribuint a la reducció dels nivells de colesterol de baixa densitat (LDL) a la sang.

Beneficis clau de l’RYR: una mirada profunda a les propietats cardiovasculars

La dosi de monacolina K pot variar, generalment expressada en mil·ligrams per dia (mg/dia). Consumir l’extracte de llevat d’arròs vermell diàriament, amb dosis entre 3-10 mg al dia, ha demostrat reduir els nivells de colesterol de lipoproteïnes de baixa densitat (LDL) entre un 15% i un 25% en 6 a 8 setmanes. A més de la disminució del LDL, s’observa una reducció en altres factors relacionats amb el colesterol, com el colesterol total, colesterol no lipoproteïna d’alta densitat, apolipoproteïna B plasmàtica, metaloproteïnases de matriu 2 i 9, i proteïna C reactiva d’alta sensibilitat. A més de les seves propietats comparables a les estatines, l’RYY mostra millores significatives en la velocitat d’ona de pols i la funció endotelial, que són indicadors fiables de l’envelliment vascular.

Seguretat garantida: desmuntant mites sobre l’RYR

Malgrat les preocupacions sobre la seguretat associades amb l’RYY, estudis recents i metaanàlisis han confirmat la seva tolerabilitat general i seguretat en comparació amb el grup de control. Amb un mecanisme d’acció semblant a les estatines, l’RYY presenta riscos mínims, amb miàlgies lleus que només es manifesten en pacients ja fràgils o intolerants a dosis baixes d’estatines.

La Combinació intel·ligent amb altres suplements

La combinació de l’RYY amb altres suplements nutricionals que operen amb mecanismes d’acció diferents, com els policosanols, la berberina, l’omega-3, entre altres, s’ha revelat com una estratègia potencialment sinèrgica per al tractament de la hipercolesterolèmia. Aquesta combinació no només proporciona beneficis addicionals com la millora de la funció endotelial, sinó que també contribueix en el control dels nivells de glucosa en sang.

Recomanacions Pràctiques: Maximizant els Beneficis de l’RYR

A continuació, compartim algunes recomanacions pràctiques per a l’ús òptim de l’extracte de llevat d’arròs vermell:

  1. Prendre amb Aliments: Consumir l’extracte durant els àpats pot minimitzar la percepció del gust i l’olor, millorant la seva absorció, especialment considerant els compostos solubles en greixos presents en el llevat d’arròs vermell.

  2. Dividir la Dosi: En cas de quantitats considerables, és preferible dividir la dosi al llarg del dia per reduir les molèsties relacionades amb el gust.

  3. Encapsular-lo: Optar per càpsules amb l’extracte de llevat d’arròs vermell, disponibles en botigues de complements, pot ser una alternativa per evitar el gust desagradable, ja que les càpsules solen ser deglutides senceres.

Amb aquestes estratègies, l’ús de l’extracte de llevat d’arròs vermell es converteix en una opció no només efectiva sinó també accessible per a la millora de la salut cardiovascular.

Font de l’article: Cicero AFG, Fogacci F, Banach M. Red Yeast Rice for Hypercholesterolemia. Methodist Debakey Cardiovasc J. 2019;15(3):192-197. doi:10.14797/mdcj-15-3-192

Recorda sempre seguir les indicacions del fabricant i consultar un professional de la salut abans de començar qualsevol nou suplement, especialment si prens medicaments o tens condicions mèdiques preexistents.

Necessites més informació sobre temes nutricionals? 

+34 607 25 50 94
C/ Figueres, 24, Vic
Horari: de dilluns a divendres de 08.00 h a 21.00 h
https://goals-salut.com/

Deja una respuesta