Recuperació Post-part

Després del naixement del nadó, el cos de la dona inicia un procés de recuperació gradual per tornar a les condicions prèvies a l’embaràs i adaptar-se a la nova realitat del cos. 

punts goals

Durant el post part cal posar atenció a factors clau com son l’alimentació, l’activitat física, la gestió de les pressions en la cavitat abdominal i la recuperació del sòl pèlvic.

L’objectiu de les sessions de recuperació del part és d’evitar disfuncions o problemes derivats d’una mala recuperació, com podrien ser un menor control muscular, petites pèrdues d’orina, gasos incontrolats o la presència de dolor. Una bona estratègia de recuperació al part inclou un treball específic de la faixa abdominal, una bona activació dels diferents patrons musculars, així com una bona preactivació de la musculatura dels glutis i de l’esquena al realitzar els diferents exercicis i una reactivació i reprogramació si és necessari de la musculatura del sòl pèlvic.

Amb el programa d’embaràs actiu, planifiquem l’activitat física durant la gestació, que pot estar formada per exercicis de força, exercicis de cardio i exercicis de core, incloent el treball tant de la faixa abdominal com del sol pèlvic. 

Beneficis de realitzar la recuperació post-part

Hi ha múltiples beneficis alhora de realitzar una bona recuperació després del part: menys problemes d’incontinència urinària i fecal, reducció de prolapses, disminució dels possibles dolors d’esquena que poden aparèixer i prevenció de possibles depressions postpart, entre d’altres. Cal tenir en compte que és imprescindible tenir un enfocament global, on l’alimentació també hi juga un paper fonamental.

Una de les disfuncions que poden aparèixer després del part és la diàstasi abdominal. Tot i que en una gran part de les dones es resol durant el període de post part, en alguns casos aquesta separació entre els rectes abdominals pot persistir. En aquests casos pot ser molt beneficiosa la realització d’un tractament específic per a la diàstasis. Aquest tractament, igual que en la resta de la recuperació després del part, ha de tenir un enfocament global i treballar aspectes com l’estil de vida i l’alimentació, alhora que es poden aplicar diferents estratègies de fisioteràpia com la teràpia manual, l’exercici terapèutic o el tractament amb INDIBA, que ha demostrat tenir bons resultats en la millora de la qualitat del teixit conjuntiu. 

A GOALS t’acompanyem i t’assessorem en la teva recuperació després del part, ho pots fer en sessions individuals o incorporant-te a un petit grup de treball amb altres dones en una situació similar a la teva. Si tens qualsevol dubte o vols concertar una visita no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, estarem encantades d’atendre’t.

punts goals

Vols més informació sobre els nostres serveis?

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent formulari i et donarem resposta el mes aviat possible.

Leave this field blank

Segueix-nos a Instagram

Ens pots trobar al Centre Sportwin de Vic

C/ Figueres, 24, Vic

Horari: de dilluns a divendres de 08.00h a 21.00h

+34 607 25 50 94

Copyright © Goals Salut 2022 | Disseny Web Laia Brunet

Ens pots trobar al Centre Sportwin de Vic

C/ Figueres, 24, Vic

Horari: de dilluns a divendres de 08.00h a 21.00h.

+34 607 25 50 94

Copyright © Goals Salut 2022 | Disseny Web Laia Brunet