Nutrició i sòl pelvià

Com tractar les disfuncions del sòl pelvià des de la nutrició i la dietètica

El nostre sistema digestiu té el seu inici a la boca i finalitza amb l’intestí gros i la sortida a la llum a través de l’anus. Si tenim en compte que l’abdomen és la cavitat del cos ocupada majoritàriament dels òrgans que formen part o col·laboren amb el sistema digestiu, ens podem imaginar que la relació entre la salut del sòl pelvià i el sistema digestiu està estretament lligada. Però que podem fer per millorar la nostra salut del sòl pelvià a través de l’alimentació? De quina manera pot afectar una mala salut digestiva en la nostra recuperació després del part?, o en la recuperació de qualsevol disfunció del sòl pelvià?

A la consulta de Goals Salut assessorem les nostres pacients sobre com facilitar o complementar la seva recuperació a través de l’alimentació. Tractem temes com la inflamació sistèmica de baix grau, els desequilibris de la microbiota, la incontinència urinàries o de gasos/fecals o la relació entre la distensió abdominal i la diàstasi recti.

Avui compartim amb tu algunes de les bases que treballem a l’hora de tractar les disfuncions del sòl pelvià des de la nutrició i la dietètica:

Evita el restrenyiment

Una bona hidratació, a base de consum d’aigua. és molt important per a la correcta formació i expulsió del bolus fecal. Cal mantenir un consum adequat de fibra, amb una bona relació entre fibra soluble i insoluble. També cal un consum adequat de greixos saludables, que poden ajudar a mantenir un correcte trànsit gastrointestinal.

Comencem des del principi, establint una alimentació saludable de base

De res ens serveixen els suplements si la base de l’alimentació no és adequada

La dieta ha d’estar basada en productes vegetals, dieta coneguda com a «plant based». No és equivalent a dieta vegetariana, però sí que prioritza el consum d’aliments d’origen vegetal com a base de l’alimentació
Evita el consum de productes amb farines refinades, sucres i/o greixos afegits. Són aliments ultraprocessats i nutricionalment buits.
El consum alcohol ha de ser esporàdic

Cuida la salut digestiva

No normalitzis els símptomes que apareixen en les disfuncions gastrointestinals. El cos està avisant que alguna cosa no va bé i no hauríem de normalitzar la distensió abdominal, la presència de gasos, el restrenyiment o les digestions pesades.
Els símptomes gastrointestinals podrien estar avisant de la presència d’alguna desregulació de la microbiota, alguna intolerància alimentària o alguna patologia digestiva. Consulta amb un Dietista-Nutricionista per tal que t’ajudi a resoldre aquests problemes digestius, hi ha moltes coses que es poden millorar a través d’una bona alimentació.

Controla la inflamació

Moltes patologies, també algunes de les que afecten el sòl pelvià tant d’homes com de dones, tenen un denominador comú, una mala resolució de la inflamació que resulta a la llarga en una inflamació crònica de baix grau. Aquesta inflamació pot alterar el correcte funcionament de molts dels processos fisiològics del nostre organisme i pot donar un ventall de símptomes molt variats.
Evitar el consum de productes ultraprocessats, portar una alimentació rica en aliments antioxidants i antiinflamatoris i realitzar exercici de manera habitual són algunes de les indicacions preferents per a reduir aquesta inflamació.

Demana ara la teva cita si vol ssaber-ne més

+34 607 25 50 94
C/ Figueres, 24, Vic
Horari: de dilluns a divendres de 08.00 h a 21.00 h
https://goals-salut.com/

Deja una respuesta