Embaràs actiu/ preparació al part

punts goals

La realització d’activitat física és una de les recomanacions bàsiques per a que tant la dona com el nadó tinguin un bon estat de salut al llarg de tot l’embaràs. Una bona programació de l’activitat física pot ajudar a controlar l’augment de pes durant l’embaràs, contribuir a prevenir complicacions com la preeclampsia o la diabetis gestacional i evitar disfuncions de la musculatura del sòl pèlvic o de l’abdomen, com la diastasi recti.

A Goals et volem oferir un acompanyament integral durant tot el procés de l’embaràs. T’ajudem proporcionant-te tota la informació i les eines necessàries per afrontar aquesta etapa tant única de la vida en les millors condicions possibles. Les sessions d’exercici durant l’embaràs estan sempre guiades per una de les nostres fisioterapeutes especialitzades, i podràs treballar tant a nivell individual com acompanyada d’altres dones.

T’acompanyarem a conèixer el teu sòl pèlvic i t’ensenyarem com el pots treballar per ajudar a suportar el pes que comporta l’embaràs i per al moment del naixement. A través del treball de la consciència corporal i els exercicis específics enfocats a la musculatura més profunda podrem també facilitar el camí de la recuperació post-part, partint d’una bona condició física i un bon coneixement del propi cos.

Post-part i Rehabilitació del Sol pelvià

punts goals

Després del naixement del nadó, el cos de la dona inicia un procés de recuperació gradual per tornar a les condicions prèvies a l’embaràs i adaptar-se a la nova realitat del cos. 

Durant el post part cal posar atenció a factors clau com son l’alimentació, l’activitat física, la gestió de les pressions en la cavitat abdominal i la recuperació del sòl pèlvic.

L’objectiu de les sessions de recuperació del part és d’evitar disfuncions o problemes derivats d’una mala recuperació, com podrien ser un menor control muscular, petites pèrdues d’orina, gasos incontrolats o la presència de dolor. Una bona estratègia de recuperació al part inclou un treball específic de la faixa abdominal, una bona activació dels diferents patrons musculars, així com una bona preactivació de la musculatura dels glutis i de l’esquena al realitzar els diferents exercicis i una reactivació i reprogramació si és necessari de la musculatura del sòl pèlvic.

Amb el programa d’embaràs actiu, planifiquem l’activitat física durant la gestació, que pot estar formada per exercicis de força, exercicis de cardio i exercicis de core, incloent el treball tant de la faixa abdominal com del sol pèlvic. 

Beneficis de realitzar la recuperació post-part

Hi ha múltiples beneficis alhora de realitzar una bona recuperació després del part: menys problemes d’incontinència urinària i fecal, reducció de prolapses, disminució dels possibles dolors d’esquena que poden aparèixer i prevenció de possibles depressions postpart, entre d’altres. Cal tenir en compte que és imprescindible tenir un enfocament global, on l’alimentació també hi juga un paper fonamental.

Una de les disfuncions que poden aparèixer després del part és la diàstasi abdominal. Tot i que en una gran part de les dones es resol durant el període de post part, en alguns casos aquesta separació entre els rectes abdominals pot persistir. En aquests casos pot ser molt beneficiosa la realització d’un tractament específic per a la diàstasis. Aquest tractament, igual que en la resta de la recuperació després del part, ha de tenir un enfocament global i treballar aspectes com l’estil de vida i l’alimentació, alhora que es poden aplicar diferents estratègies de fisioteràpia com la teràpia manual, l’exercici terapèutic o el tractament amb INDIBA, que ha demostrat tenir bons resultats en la millora de la qualitat del teixit conjuntiu. 

TRACTAMENT DE CICATRIUS

punts goals

Les cicatrius, en qualsevol context, poden provocar tensions en les zones adjacents. En el cas de les cicatrius de cesàries, les tensions es poden donar a nivell de la musculatura abdominal i del sòl pèlvic. L’aparició d’adherències o cicatritzacions disfuncionals pot provocar restriccions de mobilitat, flaccidesa i/o alteracions de la sensibilitat. En els tractaments amb Indiba Activ treballem conjuntament la teràpia manual i l’aplicació de radiofreqüència per hidratar, elastificar i regenerar els teixits de la zona abdominal. D’aquesta manera assegurem una bona mobilitat dels teixits, una reafirmació de la pell i una bona funcionalitat muscular global de la faixa abdominal i el sòl pèlvic.

A GOALS t’acompanyem i t’assessorem en la teva recuperació després del part, ho pots fer en sessions individuals o incorporant-te a un petit grup de treball amb altres dones en una situació similar a la teva. Si tens qualsevol dubte o vols concertar una visita no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, estarem encantades d’atendre’t.

Si ets de FIATC, ara pots realitzar les teves sessions Post-Part amb nosaltres

fiatc-seguros
punts goals

Vols més informació sobre els nostres serveis?

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent formulari i et donarem resposta el mes aviat possible.

Leave this field blank

Segueix-nos a Instagram

Ens pots trobar al Centre Sportwin de Vic

C/ Figueres, 24, Vic

Horari: de dilluns a divendres de 08.00h a 21.00h

+34 607 25 50 94

Demana Cita AQUÍ

Copyright © Goals Salut 2022 | Disseny Web Laia Brunet

Ens pots trobar al Centre Sportwin de Vic

C/ Figueres, 24, Vic

Horari: de dilluns a divendres de 08.00h a 21.00h.

+34 607 25 50 94

Demana Cita AQUÍ

Copyright © Goals Salut 2022 | Disseny Web Laia Brunet