FISIOTERÀPIA PEDIÀTRICA

Des de la fisioteràpia pediàtrica vetllem per millorar o mantenir la màxima qualitat de vida dels infants.

punts goals

Molts nadons en etapa de lactancia tenen predisposició a patir dolències com còlics, reflux, restrenyiment, retenció de gasos, torticolis congènita o postural i deformitats cranials (plagiocefàlies,…). En aquests casos, el tractament es basa en terapia manual, tècniques manipulatives i pautes posturals específiques, permetent resoldre tensions de tipus muscular i/o visceral, alleujar símptomes i solucionar positivament aquest tipus de afeccions. 

El desenvolupament psicomotor dels infants engloba tant el desenvolupament a nivell muscular com psicològic. Ambdós són indispensables per relacionar-se eficaçment amb el medi que ens envolta. A través dels sentits l’infant obtindrà tota la informació que el medi li proporciona i generarà els patrons de comportament d’adaptació que s’aniran modelant i enfortint amb la seva pròpia personalitat.

Aquests processos poden variar lleugerament en el temps d’uns nens a altres. Tot i així, sabem que durant els 3 primers anys de vida és quan es produeix el major desenvolupament neuronal, per tant és essencial poder detectar qualsevol disfunció neurològica que pugui alterar o distorsionar les capacitats del desenvolupament psicomotor de l’infant.

Des de la fisioteràpia pediàtrica es treballa mitjançant diferents jocs i estímuls sensorials per restablir, mantenir i/o millorar la funcionalitat global per aconseguir el màxim potencial de l’infant i prevenir possibles complicacions futures associades. 

punts goals

És important que sigui un fisioterapeuta especialitzat el qui avaluï i estableixi les fases i protocols necessaris tenint en compte les particularitats de cada cas i les necessitats específiques de l’infant en funció del seu procés de creixement i ritme evolutiu.

Aquest tipus de tractament s’aplica sobretot en nens amb trastorns funcionals neurològics, amb retard psicomotriu, trastorns del equilibri, lateralitat i de la integració interhemisfèrica, també en trastorns en la relació amb l’entorn i fins i tot, en infants amb una evolució normal dins els paràmetres pediàtrics però que es desitgi avaluar els potencials cognitius i facilita eines pel desenvolupament neurològic i educacional. 

La teràpia respiratòria és una altre tipus de tractament que oferim des de la fisioteràpia pediàtrica. Disposem d’un ventall de diferents tècniques que ens permeten afavorir el drenatge de secrecions i millorar la capacitat pulmonar. La prevenció és una part molt important en aquests tipus de tractament, ja que podem evitar que els mocs generin una infecció i en moltes ocasions la disminució en l’ús de fàrmacs. 

punts goals

Vols més informació sobre els nostres serveis?

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent formulari i et donarem resposta el mes aviat possible.

Leave this field blank

Segueix-nos a Instagram

Ens pots trobar al Centre Sportwin de Vic

C/ Figueres, 24, Vic

Horari: de dilluns a divendres de 08.00h a 21.00h

+34 607 25 50 94

Demana Cita AQUÍ

Copyright © Goals Salut 2022 | Disseny Web Laia Brunet

Ens pots trobar al Centre Sportwin de Vic

C/ Figueres, 24, Vic

Horari: de dilluns a divendres de 08.00h a 21.00h.

+34 607 25 50 94

Demana Cita AQUÍ

Copyright © Goals Salut 2022 | Disseny Web Laia Brunet