El sòl pelvià. Per què és important fer-ne una valoració?

El sòl pelvià. Per què és important fer-ne una valoració?

Què pots esperar d’una valoració del sòl pelvià? Te n’has fet mai cap?

El tractament i la cura de la zona del sòl pelvià està en auge des de fa un temps i pot ser que algú del teu entorn, com el/la ginecòleg/loga, entrenador/a, o fins i tot algú de l’entorn habitual o familiar n’hagi parlat en algun moment. Però, saps que pots esperar d’una valoració del sòl pelvià?

Abans de saber en què consisteix una valoració del sòl pelvià has de saber que no cal patir una lesió per fer-se una valoració, sinó que és una oportunitat per saber en quin estat es troba la teva musculatura i decidir si és necessària una intervenció de tractament o de prevenció. És important que la valoració la realitzi un/a fisioterapeuta especialista en sòl pelvià.

Primers passos per fer una valoració professional del sòl pelvià

1. Es comença amb una primera entrevista, en què pots explicar al/la fisioterapeuta el que et preocupa del sòl pelvià i quin és el motiu que t’ha fet venir a la consulta de Goals salut. Recorda que pots demanar cita prèvia  AQUÍ

2. Després, el/la fisioterapeuta et realitza un seguit de preguntes necessàries per establir la teva història clínica i començar a valorar l’estat del teu sòl pelvià.

3. És possible que a continuació es duguin a terme alguns tests de la zona abdominal i pelviana que ajuden a identificar com es troben les estructures que envolten el sòl pelvià.

4. Un cop fet aquesta primera part, procedim a la valoració específica del sòl pelvià, que inclou una exploració de la zona genital externa i una exploració intracavitària. Durant l’exploració et demanarem que col·laboris, per exemple, fent una tos, activant la musculatura o fent la respiració d’una manera concreta.

En tot moment seràs informat/da del procés i podràs resoldre amb el/la professional qualsevol cosa que et preocupi o et generi dubtes.

I un cop tenim la valoració, què cal fer?

Totes aquestes proves i exploracions que t’ha fet el/la fisioterapeuta, han permès determinar quin és l’estat del teu sòl pelvià, quin és el seu nivell d’integritat i la qualitat en l’activació.

Amb aquesta valoració ja podrem donar-te pautes posturals, respiratories o d’exercicis per tal de millorar el teu sòl pelvià.

Goals salut tenim les instal·lacions òptimes per a realitzar aquest tipus d’activitats sota la supervisió d’un/a professional.

Saps com demanar la teva cita a Goals Salut?

Pots fer-ho a través de les nostres vies de contacte:

+34 607 25 50 94
C/ Figueres, 24, Vic
Horari: de dilluns a divendres de 08.00 h a 21.00 h
https://goals-salut.com/

Deja una respuesta